Ett vårtecken

Till dig som letar efter vårtecken när snöflingorna fortsätter dugga mot rutan, trots att vi närmar oss april. Till dig vill vi inge hopp, vi hävdar nämligen att ett av de bästa vårtecken vi känner till, är när hemsidan för Sagobygdens Musik- & Berättarfestival börjar vakna till liv. Den som nästan går i dvala så snart föregående års festligheter har klingat av.

Men du kan var lugn, redan långt tidigare har programläggningen för årets festival påbörjats, faktum är att schemat nästan är färdigt. Du kommer återse många kära favoriter som Familjefestivalen, Afternoon Tea, Berättarfrukosten, den småputtriga invigningskvällen på Grand, Vitsarnas Afton och så vidare.

Nytt för i år är två helt unika musik- och berättarföreställningar* som skapas till två sägenplatser i Sagobygden, Ingeborg i Mjärhult i Älmhults Kommun och Cliff Burtons Minnessten i Ljungby Kommun. Detta är vi extra stolta över. Förra året gjordes ett nytt omtag kring festivalen och vi två som arrangerar, Sagobygden och Musik i Syd, för att stärka vårt samarbete och positionera festivalen som den viktiga mötesplats det är. Dessutom en bra grund för framtida tryggande och utveckling, av festivalen som idag är Norden äldsta återkommande. Spännande eller hur.

Just nu tips! För dig som är nyfiken, titta in under medverkande lite då och då, där vi lägger upp nya namn efterhand som kontrakten signeras. Vad gäller programinnehållet så håller vi på det liten stund till. Och som alltid, smärre justeringar kan ske hela vägen fram till starten den 15 juni.

Om du har några frågor hör av dig till oss: kontakt@sagobygdensfestival.se

Allt gott från oss!

 

* Förra året platsunika föreställning med Näcken som tema, fick så positivt mottagande att det gav mersmak 🙂

 

Tillbaka

Sagobygdens Musik & Berättarfestival arrangeras av: