Konstutställning

Torsdag 16 juni

16:30 - 18:00

Residens i Stationssamhällen – Vernissage


Konstutställning Vernissage
Plats

Kulturhuset Grand

Medverkande

Amanda Cardell


Tillgänglighet


Amanda Cardell har sedan 2019 arbetat med Ljungby som plats för ett konstnärligt arbete som handlar om platsens spår av kulturhistoria och hur det kan möta samtiden. I aktuell utställning vill Amanda i dialog med Kulturhuset Grand lyfta platsens historiska kulturarv och sätta in det i en samtida kontext. Det handlar om exteriöra och interiöra visuella gestaltningar i flera delar. Residens i stationssamhällen är ett konstnärligt samverkansprojekt mellan Bild och Form Kronoberg samt Ljungby kommun.

Under vernissage bjuder det in till panelsamtal med tema konst och kulturarvets roll i utveckling av det offentliga rummet. Medverkande: Trond Strangstadstuen, stadsarkitekt, Emelie Olsson, kulturstrateg, Amanda Cardell, konstnär, Helen Hägglund, bild- och formutvecklare, Region Kronoberg.

Utöver vernissage håller utställningen öppet i samband med föreställningar på Kulturhuset Grand under festivaldagarna.

Pris Fri entré (ingen förbokning)

Köp Biljett
Fredag 17 juni
Festival för barn

14:00 - 15:30

Sägenresan -Vernissage – Fredag 17 juni


Berättande Konstutställning Väsen
Plats

Sagomuseet

Medverkande

Katarina Strömgård
Illustratören Katarina Strömgård ställer ut bilder från Sagobygdens projekt, den digitala sägenkarta Sägenresan. Här möter du väsen som skogsrået, pysslingarna och bäckahästen i sägner från olika delar av landet. I anslutning till utställningen är det kreativ verkstad. Passa också på att lyssna till Siw Svensson som gör våra väsen levande med sina berättelser! Utställningen pågår till 28 augusti.

Pris Fri entré (ingen förbokning)

Köp Biljett