Väsen

Fredag 17 juni

13:00 - 13:45

Sagor mellan istiderna


Berättande Väsen
Plats

Ljungby Museum

Medverkande

Ulf Palmenfelt
Här får du veta vad som hände mellan det att den förra istiden tog slut till dess att nästa istid kommer, särskilt på Gotland och särskilt utifrån de övernaturliga väsendenas synvinkel.

Pris Festivalpass (pris utan pass: 100 kronor)

Köp Biljett
Fredag 17 juni
Festival för barn

14:00 - 15:30

Sägenresan -Vernissage – Fredag 17 juni


Berättande Konstutställning Väsen
Plats

Sagomuseet

Medverkande

Katarina Strömgård
Illustratören Katarina Strömgård ställer ut bilder från Sagobygdens projekt, den digitala sägenkarta Sägenresan. Här möter du väsen som skogsrået, pysslingarna och bäckahästen i sägner från olika delar av landet. I anslutning till utställningen är det kreativ verkstad. Passa också på att lyssna till Siw Svensson som gör våra väsen levande med sina berättelser! Utställningen pågår till 28 augusti.

Pris Fri entré (ingen förbokning)

Köp Biljett
Lördag 18 juni

17:30 - 18:30

Balladen om Aerins underbara resa


Musik Berättande Väsen
Plats

Kulturhuset Grand

Medverkande

Ensemble Mare Balticum

Bo Eriksson


Tillgänglighet


Aerin ska dra ut i världen för att finna kärleken, men vägen dit är minst sagt besvärlig. Aerin möter olika faror och utmaningar på sin färd, mantikoror och alrunor som skrämmer och hotar, Näcken som försöker förföra henne, elaka skogstroll och drakar som ställer sig i hennes väg. Föreställningen, som är specialkomponerad för festivalen, är inspirerad av de medeltida balladernas fantastiska värld och av varelser som återfinns i sägner, fabler och folkberättelser.

Pris Festivalpass (pris utan pass: 100 kronor)

Köp Biljett