30 års jubileum 2019 – Årets första artistsläpp!

I år firar vi 30 års jubileum! Det bjuds på både tillbakablickar och spännande nyheter! Festivalens har både bredd och djup, kolla in årets artistskara!

Sofia Karlsson, sångerska, Sverige

Den fyrfaldigt Grammisbelönade sångerskan, låtskrivaren, uttolkaren och producenten gästar festivalen för första gången! Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genres i sin musik. Våren 2005 släpptes hennes andra album, Svarta Ballader som blev en stor succé över hela Sverige, hyllad av både kritiker och publik. Svarta Ballader höll sig uppe på Sverigetopplistan i 54 veckor och är fortfarande i topp-100 av alla album sedan 1975. Hon har även sjungit in duetter med Svante Turesson, Torstein Bergman och Rikard Wolff.  2014 gav Sofia ut ”Regnet faller utan oss” och i november 2015 kom ”Stjärnenätter”, ett efterlängtat julalbum med spelkamraten Martin Hederos.

Grace Wangari, berättare, Kenya

I år kommer den passionerade berättaren Wangari för att förgylla festivalen! Under de senaste 10 åren har hon polerat sina färdigheter både i sitt land Kenya och på turné i Indien, Sverige, Iran och Tyskland. I hennes framträdande, där hon inkluderar publiken, vävs historierna samman med dans, chant, sång och andra konstformer. Wangari brinner för barn och ungdomars läsning, och har skrivit tre barnböcker.

Mikael Öberg, berättare, Sverige

Senast Mikael besökte festivalen var 2012 och vi är verkligen glada att kunna hälsa honom välkommen igen! Mikael är internationellt verksam storyteller och samarbetar ofta med musiker och andra konstnärer. Hans berättarstil är full av energi och fysiska uttryck. Bland projekten återfinns nordisk mytologi i indisk Pandvani-stil, Kalevala på svenska samt mytologiska salonger. Mellan framträdandena beger han sig iväg på resor till länder som Island, Indien och Marocko för att studera källtexter eller uppleva hundraåriga, obrutna berättartraditioner

Tommy Ivarsson, radioprofil, Sverige

Vi är nog många som hört Tommy röst i Sveriges Radios program Sommar och Vinter i P1. Inte mindre än tre gånger har Sveriges Radios lyssnare önskat fram honom som både sommar –  och vintervärd! Han har också gett ut boken Hudlös: en berättelse om livsmod där han självutlämnande berättar om sina perspektiv, prioriteringar och val när han som pappa utmanades som mest. Sonen Jonathan fick som sexåring diagnosen lungfibros och väntade i flera år på en lungtransplantation. I november 2015 dog han, femton år gammal. Innan sin död startade han och familjen Jontefonden som idag arbetar för att göra skillnad för andra som lever i samma situation. Under festivalen kommer Tommy tillsammans med producenten för Sommar och Vinter i P1, Ola Hemström, samtala om sin resa i livsberättandet ”Det handlar inte om att överleva livet utan om att leva det – min resa med Jonathan”.

 

Tillbaka

Sagobygdens Musik & Berättarfestival arrangeras av: