Du kan nästan ta på stämningen

Vilken skön feeling!  Här är gänget som nu kan sätta check på de flesta delarna i planeringen inför årets festival. Vi hade bokat in den sista gemensamma träffen för avstämning på sägenplatsen Ingeborg i Mjärhult (Älmhults kommun).

När du kommer hit kan man nästan ta på den oförklarligt historiska stämning som finns här. Blunda, lyssna och var helt tyst… då kan du visualisera oraklet Ingeborg, folket och gården som en gång fanns här på 1600-1700-talet.

Stället mitt i skogen är som klippt och skuren för att framföra ett musikaliskt och berättande underverk, och vi får tillägga magiskt. Under festivalen är det precis det vi ska göra. Har du möjlighet boka in söndagen den 18 juni och var med om föreställningen Jag gör bara som min mor lärt mig (klicka vidare och läs mer)

OBS: Vi ger två föreställningar i Mjärhult. Det finns ingen parkering här så det är samling och avresa med buss från Virestads kyrka kl 13.45 eller 15.45. Förboka dina biljetter!

Vi, Sagobygden och Musik i Syd, samproducerar i år kring två helt nya och skräddarsydda program som skapas specifikt till en plats och dess historia. Artisterna har fått fria händer att tolka och skapa dessa verk. Snacka om exklusiva upplevelser. De utvalda sägenplatserna är Cliff Burtons Minnessten och Ingeborg i Mjärhult.

 

Vill du veta mer om Sagobydgens Sägenplaster? Klicka då vidare på denna länk:
Här kan du läsa om och ladda ner Sagobygdens Sägenkarta

Varmt välkomna hälsar vi från festivalplaneringen!

 

Tillbaka

Sagobygdens Musik & Berättarfestival arrangeras av: