Metallica-stenen – Nyinvigning 13/6

 

Äntligen, nu är det klart! Vi får rita in en ny Sägenplats, nummer 42, på Sägenkartan. En samtida och mycket välbesökt minnesplats i Dörarp.

Lördagen 13 juni är det nyinvigning av Metallica-stenen under Ljungby Berättarfestival & Musik i Sagobygd. I över 30 år har tusentals fans och nyfikna varje år, vallfärdat till Cliff Burtons minnesplats, där han, basist i Metallica, gick bort endast 24 år gammal i en bussolycka. Intresset ökar för varje år, och besökarna kommer från hela världen. Nu har platsen rustats och en utställning skapats med de minnessaker som alla dessa fans lämnat vid stenen.

Just denna lördag, den 13 juni, mitt under berättarfestivalen – då uppmärksammar vi detta genom en tre-stegsinvigning. Vi börjar med Rock och skrönor på Godsmagasinet, sen åker vi ut till minnesplatsen för en  invigningsceremoni, och alla välkomnas, därefter bär det av till en helt unik samlingsutställning på Laganland, med många av  de saker som lämnats för att hylla Cliff. Detta har skapats tack vare en fantastisk insats av Ingvar Palm, som under alla år samlat och sparat in saker som besökarna lämnat vid stenen.

Hela projektet är ett lyckat samarbete mellan Sagobygden/Sagomuseet, Ljungby Kommun och näringslivet genom Laganland.

Hör Radio Kronobergs intervju med Meg Nömgård, verksamhetschef på Sagobygden:
http://p4dela.sverigesradio.se/?id=17667

Tillbaka

Sagobygdens Musik & Berättarfestival arrangeras av: